به گزارش وبدا، دکتر راحله درفشی با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر به دلیل دارا بودن یک سری آنتی بادیها خطر ابتلا به بیماریها را کاهش میدهد، اظهار کرد: شیر مادر حاوی پروتئین و آنتی بادیهای فراوان است که کودکان را از ابتلا به بسیاری بیماریها حفظ میکند.
وی افزود: ابتلا به عفونت های گوش میانی، اسهال و استفراغ، عفونتهای تنفسی، آسم، اگزما، دیابت نوع 2 ، پرفشاری خون و سرطانهای کودکان در کودکانی که از شیر مادر تغذیه شدهاند به مراتب کمتر است.
فوق تخصص گوارش اطفال با بیان اینکه در زمان بیماری آنتی بادی بیشتری ترشح میشود و کودک از خوردن شیر مادر برای مبارزه با باکتریها و میکروب ها سود می برد، تصریح کرد: شیر مادر نه تنها برای کودک بلکه برای مادری که به کودکش شیر میدهد نیز مفید است؛ مادری که شیردهی انجام میدهد زودتر به وزن قبل از بارداری بر میگردد.
دکتر درفشی ادامه داد: علاوه بر از بین رفتن چربیهای انباشته شده، شیردهی تاثیرات بسیار مثبتی روی قلب و عروق و فشارخون مادر نیز دارد؛ مادرانی که شیردهی انجام میدهند کمتر دچار سرطان پستان، سرطان تخمدان و سرطان رحم می شوند، دیابت کمتر می گیرند و از ابتلا به فشارخون تا 24 ماه مصون میمانند.
وی با بیان اینکه شیر مادر به عنوان مایعی بی نظیر دارای چربی، قند، پروتئین، آنزیمهای فعال آنتی بادی و سلولهای زنده است، گفت: کودک از طریق شیر مادر میتواند مزه غذاها را دریافت کند و با فرهنگ غذایی جامعهای که در آن متولد شده، آشنا شود و با آن رشد کند.
دکتر درفشی با اشاره به اینکه شیر مادر به عنوان یک مایع فعال از یک ساعت به ساعت دیگر، از صبح به شب و در تمام دوران رشد کودک در حال تغییر است، افزود: علاوه بر اینکه شیر مادر از مادری به مادر دیگر تغییر میکند، در زمانی که کودک نارس یا رسیده باشد با توجه به سن کودک و نیازهای او نیز دچار تغییر میشود.