حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در نشست بررسی مصوبه «افزایش ظرفیت پزشکی عمومی» در شورای عالی انقلاب فرهنگی

انتشار محتوا: ۱ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۲۸:۵۵ قبل از ظهر
دکتر احمدی در نشست بررسی موانع اجرایی‌سازی مصوبه «افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی» شورای عالی انقلاب فرهنگی که با حضور دبیر شورا و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد، به ارائه چالش‌ها و دغدغه‌های پیش روی مصوبه اجرای افزایش ظرفیت پزشکی عمومی پرداخت.
02

به گزارش وب‌دا، در این جلسه که با هدف بررسی موانع اجرایی‌سازی مصوبه «افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی» شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، ده نفر از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی تیپ یک کشور به بیان دغدغه‌ها و چالش‌های خود در این خصوص پرداختند. با توجه به کسب تاییدیه سه ساله اعتباربخشی دوره آموزشی رشته پزشکی عمومی فدراسیون جهانی آموزش پزشکی (WFME) توسط دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، دکتر رضا احمدی به عنوان تنها رئیس دانشگاه علوم پزشکی در بین دانشگاه‌های هم‌تراز به این نشست دعوت شده بود تا به بیان موانع و مشکلات موجود در راستای اجرایی‌سازی مصوبه «افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی» بپردازد.

دکتر احمدی در این جلسه تربیت پزشکان عمومی و متخصص بومی را یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی عنوان و اظهار کرد: در حالی که سال‌های ابتدایی انقلاب پزشکان خارجی کار طبابت بیماران در شهرستان گناباد را برعهده داشتند، اما به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی در حال حاضر 90 پزشک عمومی و 84 پزشک متخصص در بیمارستان‌ها، مراکز خدمات جامع سلامت و مطب‌ها مشغول ارائه خدمت به مردم شهرستان‌های گناباد و بجستان هستند.

وی با اشاره به اینکه به اذعان مسئولان وزارت بهداشت، امروز دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد یکی از دانشگاه‌های موفق در زمینه تربیت دانشجوی پزشکی عمومی است، تصریح کرد: از ابتدای تاسیس دانشکده پزشکی این دانشگاه در سال 1389 تا کنون 195 پزشک عمومی دانش‌آموخته شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تاکید بر اینکه حاضر نیستیم تا کیفیت آموزشی را فدای کمیت کنیم، گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید سالانه 20 درصد به تعداد پذیرش دانشجویان رشته پزشکی عمومی در دانشگاه‌های علوم پزشکی اضافه شود در حالی که اعتبارات و زیرساخت‌های لازم برای این امر به دانشگاه‌ها اختصاص نیافته است.

دکتر احمدی با اشاره به اینکه بر اساس برآوردهای انجام شده تا ده سال آینده به 30 پزشک عمومی برای بیمارستان‌ها و مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان‌های گناباد و بجستان نیاز داریم گفت: هم اکنون 96 دانشجوی پزشکی عمومی متعهد خدمت مشغول به تحصیل در دوره پزشکی عمومی هستند.

وی با بیان اینکه تربیت دانشجوی پزشکی نیازمند وجود امکانات و زیرساخت‌های فراوانی است، خاطرنشان کرد: گرچه زیرساخت‌های آموزشی و ظرفیت‌های درمانی خوبی مانند بیمارستان علامه بهلول گنابادی برای تربیت دانشجویان پزشکی عمومی وجود دارد اما با توجه به تعداد و تنوع کم بیماران، برای حفظ کیفیت آموزشی نباید میزان پذیرش را سالانه 20درصد افزایش دهیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست بیان کرد: شورا همواره برای اتخاذ تصمیم‌های خود از عقل جمعی و آراء تخصصی ذی‌نغعان استفاده می‌کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه ادامه داد: چالش‌های مختلفی در حوزه افزایش ظرفیت پزشکی وجود دارد که باید برای آنها راه حل پیدا کنیم. وی با بیان اینکه مصوبه «افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی» مصوبه دقیق و کارشناسی است، ادامه داد: در این مصوبه عنوان شده که افزایش ظرفیت دانشجویان به میزان 20 درصد و با افزایش امکانات صورت گیرد، هم‌اکنون بررسی‌ها نشان می‌دهد که باید پیگیری شود که امکانات لازم برای دانشگاه‌ها از سوی سازمان برنامه و بودجه تمهید شود.

در این نشست دکتر سعیدرضا عاملی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بر مبنای مصوبه «افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی» افزایش ظرفیت ۲۰ درصدی مدّنظر بوده است و بیش از آن حتما خلاف قانون است و باید برخورد لازم صورت گیرد.

وی با تأکید بر چند وجهی بودن دانش عنوان کرد: باید با همکاری یکدیگر مشکلات و موانع را برطرف کنیم.

دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم نیز در این نشست با اشاره به تجریه افزایش ظرفیت پزشکی در اوایل انقلاب بیان کرد: با افزایش ظرفیت پزشکی در اوایل انقلاب توانستیم بسیاری از مشکلات نظیر کمبود پزشک را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: اگر در زمینه افزایش ظرفیت پزشکی مشکلی وجود دارد باید بررسی لازم صورت گیرد و با ارائه استدلال به سمت حل مشکلات برویم.

در ادامه این جلسه روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، دغدغه‌های خود را نسبت به ابعاد مختلف این مصوبه بیان کردند تا راهکار مناسبی در جهت رفع موانع اجرای آن اتخاذ شود.

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس