فجر سلامت؛ دستاوردهای حوزه آموزش

انتشار محتوا: ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۲۸:۵۰ بعد از ظهر
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در بخش اول صحبت‌های خود در برنامه تلویزیون اینترنتی فجر سلامت به بیان دستاوردهای حوزه آموزشی پرداخت.
fajr.dr ahmadi

به گزارش وب‌دا، دکتر رضا احمدی با تبریک ایام الله دهه مبارک فجر گفت: انقلاب اسلامی در بهمن 57 به رهبری امام خمینی(ره) و اتحاد و همدلی مردم به پیروزی رسید و پس از گذشت 44 سال با توکل به خداوند متعال و همدلی مردم و راهنمایی های امامین انقلاب به حرکت خود ادامه می‌دهد.
وی پیشرفت‌های حوزه سلامت را یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی عنوان و خاطرنشان کرد: تا قبل از انقلاب اسلامی تنها چند دانشگاه و مرکز آموزش عالی کار تربیت پزشک را برعهده داشت و سالیانه حدود 300 دانشجوی پزشکی تربیت می‌شد.


تحصیل66 هزار دانشجوی پزشکی در کشور
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه در آن زمان در مجموع 13 هزار و 500 پزشک وجود داشت که از این تعداد هم حدود 6 هزار پزشک خارجی بودند، تصریح کرد: خوشبختانه پس از انقلاب اسلامی با افزایش دانشگاه‌های علوم پزشکی شاهد افزایش دانش آموختگان این رشته هستیم به طوری که در حال حاضر 66 هزار دانشجوی پزشکی، 15 هزار دانشجوی دندانپزشکی، 12 هزار دانشجوی داروسازی و سه هزار دانشجوی تخصص و فوق تخصص در حال تحصیل هستند.
دکتر احمدی تامین آب آشامیدنی سالم را یکی از بسترهای لازم برای ارتقای بهداشت و سلامت جامعه عنوان و اظهار کرد: به روایت تاریخ و آمارهای موجود، قبل از انقلاب یک درصد روستاها آب آشامیدنی داشت که الان بحمدالله شاهد رشد چشمگیر روستاهای دارای آب آشامیدنی سالم هستیم.
وی افزود: با بیان اینکه تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مجبور بودیم بسیاری از بیماران را برای درمان به خارج از کشور بفرستیم، گفت: الان بحمدالله تمام بیماران در داخل کشور طبابت می‌شوند. همچنین در آن زمان داروهای مورد نیاز را از خارج کشور وارد می‌کردیم ولی الان بر اساس آمار بالغ بر 95 درصد پایه‌های دارویی را در کشور داریم.


تربیت پزشک عمومی یک افتخار برای شهرستان گناباد است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: در همین شهرستان گناباد دو یا سه پزشک خارجی که عمدتا مدرک معادل پزشکی داشتند بیماران را طبابت می‌کردند ولی الان علاوه بر پزشکانی که از دانشگاه‌های دیگر می‌آیند، تربیت کننده پزشک عمومی هستیم که این یک افتخار برای شهرستان گناباد است.
دکتر احمدی بومی بودن و آشنایی آنها با فرهنگ و گویش مردم منطقه را از ویژگی‌های دانشجویان پزشکی تعهد خدمت بیان کرد و افزود: هم اکنون 20 دانشجوی متعهد خدمت داریم که باید پس از دانش‌آموختگی در مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان‌های گناباد و بجستان به مردم ارائه خدمت کنند.
وی با اشاره به تاریخچه دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: کار تربیت دانشجو در این دانشگاه از سال 1365 با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی رشته پرستاری آغاز شد و پس از منفک شدن از دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1374 به عنوان دانشکده علوم پزشکی به فعالیت خود ادامه داد تا اینکه در سال 1387 با ارتقاء به دانشگاه یکی از 42 دانشگاه علوم پزشکی کشور شد. 


تحصیل 1960 دانشجو در 28 رشته مقطع تحصیلی
وی با بیان اینکه از سال 1388 با افتتاح دانشکده پزشکی تعداد دانشکده‌های دانشگاه به چهار دانشکده افزایش یافت، گفت: هم اکنون 1960 دانشجو در 28 رشته مقطع تحصیلی این دانشگاه مشغول تحصیل هستند که حدود 60 درصد آنها را بانوان تشکیل می‌دهند. همچنین از کل دانشجویان 60 نفر دانشجوی بین‌الملل هستند که ضمن آشنایی با فرهنگ غنی ملی و دینی می‌توانند پیام‌آور انقلاب اسلامی باشند.


جذب بیش از 50 عضو هیأت علمی در یک سال
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به حضور 134عضو هیأت علمی پایه و بالینی در این دانشگاه اظهار کرد: سال گذشته 27 عضور هیأت علمی مومن، متعهد و متخصص جذب شد که با جذب 27 عضو هیأت علمی دیگر که در فراخوان نوزدهم اعلام شده است مجموع اعضای هیأت علمی جذب شده در یک سال به بیش از 50 نفر می‌رسد.
دکتر احمدی با اشاره به اینکه مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی علامه بهلول به عنوان بستر آموزش دانشجویان موفق به کسب تاییدیه یک ساله آموزشی شده است، تصریح کرد: در کلان منطقه9  فعالیت‌های خوبی داریم که از آن جمله میتوان به دبیری کارگروه اعتباربخشی این کلان اشاره کرد.
وی کسب جایزه ملی ادغام نماد توسط دانشگاه علوم پزشکی گناباد به عنوان یکی از یازده دانشگاه کسب کننده این عنوان در بین 66 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی را یکی از دستاوردهای حوزه آموزش دانشگاه بیان و اظهار کرد: در حال پیگیری کسب مجوز پذیرش دانشجو در رشته دندانپزشکی و دستیاری رشته‌های بیهوشی و اطفال هستیم.


وجود ظرفیت‌های خوب آموزشی و دانشجویی
دکتر احمدی با اشاره به ظرفیت‌های خوب دانشگاه علوم پزشکی در زمینه فضاهای آموزشی و دانشجویی گفت: وجود 23 هزار مترمربع فضای آموزشی، 3500 مترمربع فضای کتابخانه، 2800 مترمربع فضای سالن ورزشی چند منظوره و ده هزار متر فضای خوابگاهی از جمله ظرفیت‌های خوب این حوزه است.
یادآور می‌شود، فجر سلامت عنوان ویژه برنامه تلویزیون اینترنتی است که در چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سلامت شهرستان‌های گناباد و بجستان می‌پردازد.
 

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس