توصیه‌های کرونایی به سالمندان

انتشار محتوا: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۵:۲۲:۰۰ قبل از ظهر

متخصص سالمندشناسی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان توصیه‌هایی به سالمندان، از آنها خواست تا علائمی مثل تنگی نفس، احساس خستگی، بی حالی، خمودگی، و خواب آلودگی را جدی بگیرند.

 



به گزارش وب‌دا، دکتر لیلا صادق مقدم با بیان اینکه همچنان پیشگیری یک اقدام مهم و موثر در زمینه مقابله با بیماری کووید19 است، اظهار کرد: خواب خوب شبانه، پرهیز از ناامیدی، تغذیه مناسب، فعالیت بدنی مناسب، تقویت حمایت اجتماعی، مصرف به موقع داروها، استفاده از نور خورشید و کاهش دفعات خروج از منزل از مهمترین توصیه‌های انجمن بین‌المللی طب سالمندی در سال 2020 برای سالمندان در ارتباط با کرونا ویروس است.
وی با بیان اینکه خواب خوب شبانه می‌تواند روی سیستم ایمنی بدن تاثیر مثبت بگذارد، افزود: تغذیه مناسب از جمله مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌های C ، D و B12 برای سالمندان توصیه شده است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی گناباد، سالمندان را به پرهیز از ناامیدی و افسردگی توصیه کرد و افزود: سالمندان نباید در معرض خبرهای منفی و ناامیدکننده قرار بگیرند چون می‌تواند این حس را تقویت کند. همچنین مراقبان سالمندان باید با انرژی و تقویت مثبت و توجه به معنویات، حس امیدواری را در سالمندان تقویت کنند.
دکتر صادق‌مقدم، فعال بودن در منزل و محیط زندگی به صورت پیاده‌روی و ورزش‌های کششی و مصرف به موقع داروها را از دیگر موارد ضروری برای سالمندان عنوان و تصریح کرد: تقویت حمایت اجتماعی هم یکی از عوامل موثر در مقابله با کرونا است و گرچه ارتباطات رودررو کم شده است ولی باید ارتباطات از طریق شبکه‌های اجتماعی، تلفن و ... ادامه پیدا کند.
وی با توصیه به سالمندان برای در معرض نور خورشید قرار گرفتن به خصوص در صبح‌ها، تاکیدکرد: بهتر است سالمندان خرید مواد غذایی و مایحتاج ضروری خود را به اعضای خانواده بسپارند تا کمتر در معرض آلودگی و محیط بیرون قرار بگیرند.
دکتر صادق‌مقدم، توجه به علائم سالمندان را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: توجه به علائمی مثل تنگی نفس، احساس خستگی، بی حالی، خمودگی و خواب‌آلودگی می‌تواند علائم خطری باشد که باید حتما به آن توجه شود.
وی افزود: در مورد سالمندان، نباید حتما منتظر بروز تب در آنها باشیم و احساس کنیم که این علامت اولیه کرونا ویروس هست و اگر پس از این علائم، تب‌های ادامه‌دار باشد، باید حتما با اورژانس 115 تماس گرفته شود.

 

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس